El teu banc et va cobrar totes les despeses de formalització en contractar la hipoteca? Et pertoca recuperar part d’aquests diners i es possible que el teu termini estigui a punt de vèncer.

Segons el Codi Civil, disposes de 5 anys, 10 en el cas de Catalunya, per a exigir a devolució de les despeses. Els jutjats, però no arriben a un acord sobre en quin moment comença aquest cronòmetre a fer el compte enrere. El Tribunal Suprem, en un intent de posar llum sobre la qüestió, realitza la pregunta a la justícia europea.

Les tres possibilitats son:

  1. Quan la clàusula de pagament de la teva hipoteca es declara abusiva. Per tant el compte enrere començarà en el moment en que un jutge analitzi la teva escriptura, i aquesta fos declarada abusiva i per tant. Sempre estaríem en condicions de reclamar.
  2. Quan el Suprem va crear jurisprudència sobre la devolució de les despeses. En aquest cas, la ultima data per a fer la reclamació seria, el 23 de gener del 2024
  3. Quan la justícia europea va crear jurisprudència sobre les operacions subjectes a terminis de prescripció, la ultima data en aquest cas seria el 9 de Juliol del 2025

Mes informació a la font original de la notícia

Skip to content